Ingezonden

Hallo allemaal, 

Welkom  op deze site van Line Dance Nieuwkoop.

Ik ben trots dat ik woensdagsavonds voor en met een enthousiaste groep mag line dansen.  Wat een ontspannen sfeer en gezelligheid.   s ‘Avonds ga ik met een voldaan en blij gevoel naar huis. Dank jullie wel en ik hoop dat we nog lang dansen. Wil je ook iets leuks schrijven op deze site, geef dat dan aan (DJ)Ruud, op de woensdagavond aan de zaal: ‘t  TURFSCHIP te Nieuwkoop.

Veel dansplezier.  

 

Marja                         


 Lommel    (Van voor corona-tijd.)

P & D Country presenteerde hun 4e Country & Line Dance Weekend. Als groepje tamelijk fanatieke line dancers van Line Dance Nieuwkoop bezochten we dit weekend op 4 oktober in Lommel, België.

Al de flyers op de tafels van een country festival hebben toch resultaat. Eén van ons werd zo’n vurig fan op het Country & Western Festival in Thorn, entourage, de sfeer, de lekkere country-bands en niet te vergeten de solo-artiesten en stelde voor naar Lommel in België te gaan. Daar traden dan óók haar favorieten op. Zo voorgesteld, in het achterhoofd gehouden en gedaan dus. Peter neemt het ene groepje mee in de auto, Ruud de anderen.

Ruud en ik, Maarten, hadden om 11 uur bij Marja afgesproken. Eerst een bakkie leut en samen met Marja haar man, André, al vast in een wat melige stemming te komen. Om half twaalf vertrokken we. Eerst nog even langs mijn huis. Ik was mijn oordopjes vergeten. Ruud heeft zo zijn heldere momenten en herinnerde mij daaraan. Voor de deur even stoppen. Ik naar boven, daar zouden ze kunnen liggen!! Mary, mijn vrouw, nieuwsgierig naar buiten. De autoraampjes gaan naar beneden….. Mary: Oooooh…… wat een lekker luchtje komt er uit de auto….. Maarten doet nooit zo’n lekker luchtje op! …. Ik mocht dus blij zijn dat ik in die auto zat. Die lucht gaat dan, net als wanneer je bloemkool of spruitjes kookt, helemaal in je kleren zitten…. dus …… Ons humeur was zeer zonnig, buiten behoorlijk mistig. Maar dat trok, door ons humeur, zeer snel op! Halverwege nog even gas tanken en koffie drinken bij wegrestaurant “de Lucht “. Ruud, stoer als altijd, liet wel even zien hoe dat in z’n werk gaat. Achterklep open….. Marja en ik keken elkaar met vragende blik aan …. ik dacht, gaat dat bij een Chevrolet nog met losse gasflessen? … nee …. toch niet. Achterklep dicht en een kleinere klep werd geopend. Die van Marja en mij gingen niet dicht! Gastank gevuld, Ruud dacht ‘Ik blijf mezelf’, stoer dus … en wil zijn gasvuladapter met een mooi boogje als een prof basketballer in een vak van de openstaande deur werpen. Mis dus …. we weten allemaal hoe lenig Ruud in de heupen is…. De koffie smaakte goed bij onze melige, zonnige bui, dat prima paste bij het weer en ons doel, line dansen in Lommel.

De reis verliep voorspoedig. Om kwart over twee arriveerden we bij de grote zaal ‘Den Horst’ in Lommel. De zaal was al goed gevuld. Peter, Hanny, Carla en Elly waren er al. Met z’n allen hadden we al gauw een eigen plekje. Eerst koffie en bijpraten. DDSC02994e band “Route 66” speelde, en het publiek danste er lustig op los. De koffie werd dus eerst te heet, later lauw gedronken. Een teken dat we het meteen naar ons zin hadden. Het viel me op dat Peter het al direct zo naar zijn zin had. Wat bleek, …. we moesten met PD -dollars (Peter Dobbe-dollars) betalen. Ik vraag me nu pas af of hij daar ook nog wat aan over gehouden heeft …. Ik vraag het hem wel op les. (bij en met Marja. Red.)     Na de band “Route 66” trad Nick McAlley op. Wist ik aanvankelijk niet wat de specifieke reden was om naar Lommel te gaan, line-dansen, ja natuurlijk …. maar …. het werd duidelijk! Elly kon niet meer aan de koffie/frisdrank blijven. Ze moest dansen. Haar favoriete artiest! …Nick McAlley… Ja dan kan je toch niets anders. “Heart of anDSC02984 Angel” dansen op zijn muziek … phoe …. pffff….! Na verloop van tijd moest Nick McAlley zijn keel smeren en dorst lessen, en werd afgelost door zangeres Lisa Clark! Een mooie meid, fijne country muziek. Alles bij elkaar, de ingrediënten voor een geslaagde dag, die gelukkig nog lang niet voorbij was. Mijn aandacht was helemaal bij haar, toen ik aan mijn arm werd meegenomen …. ik mag toch wel naar een leuke meid … ja,ja …. maar er moest een groepsfoto gemaakt worden. Binnen was te weinig licht. Dus naar zonnig buiten, voor het struweel! (Een struweel is een vegetatie van struiken van 1 tot 5 meter hoog. Red.) DSC02990x

Er zijn mensen die niet op de foto willen … ok … Dat willen mijn kleinkinderen ook nooit, maar achteraf willen ze de foto altijd hebben. Peter had een efficiënte aanpak … wel, als ge niet op de foto gaat … neem ik je de volgende keer niet meer mee. Men zwichtte snel, maar er werd toen geprobeerd zich achter één van de brede ruggen van de mannen te verbergen. Maar dat lukte niet. We hadden het gewoon door. Gewoon eerste rij vooraan gehurkt en niet anders! Maar voor het zover was  … we leken wel een kleuterklas op schoolreisje!! Tjonge zeg! Een vriendelijke Nederlander die bij ons aan tafel zat, heeft hem genomen. Ik vind hem heel geslaagd.                Na wat opgedroogd te zijn, gingen we weer het feestgedruis in. We konden veel met het publiek mee dansen, maar ook onze dansen, weliswaar op andere muziek, doen. Zoals bijvoorbeeld “Feel The Earth Move” “Wings Of A Dove” “Legend in My Heart” “Heart Of An Angel”, Jägermeister, enz. enz. Ik, Maarten, krijg de borrel Jägermeister makkelijker naar binnen, dan de gelijknamige dans in de benen. Ik bleef over de eerste 8 tellen struikelen, maar dit alles gelardeerd (=volstoppen met. Red.) met heel veel plezier en lol. Tegen een uur of zes hebben we Hééééééle lange broodjes gegeten; een hap van je broodje – dansen – weer een hap – dansen – hap enz., en koffie gedronken. De laatste optredens van “Route 66” , solo artiesten Nick McAlley en Lisa Clark hebben we helemaal meegedaan, behalve Peter. Die bewaakte de broodjes en de koffie. Nick McAlley sloot de avond waardig af met een collega die een (echt. Red)  wasbord bespeelde. Super!        Om een uur of acht stapten we voldaan in de auto’s om elkaar in wegrestaurant ‘de Lucht’ weer tegen te komen voor het toetje van de dag; ijs, koffie, limonade, of wat anders.           Voldaan, tevreden en gelukkig hebben we de reis naar huis voortgezet.

Maarten          Maarten

Foto’s    Peter

peter

Wij hopen dat deze pagina een beetje leesplezier geeft bij het bezoek aan onze website.

Zaal 't Turfschip, Zuideinde 15, 2421 AA Nieuwkoop